Donnerstag, 10. März 2016

Retetele „minune“ de pe internet




De multa vreme apar in asa-zisele reviste pentru femei tot felul de retete minune:

-          Ten perfect in 2 ore

-          Slabesti 5 kile in 2 zile

-          Scapi de riduri in 7 minute…

-          Si lista poate continua….

 

Nu neg ca exista retete care te ajuta sa iti imbunatatesti metabolismul, sa scapi de retentia de apa din organism, sa scapi de cosuri, sa ai o piele mai sanatoasa, etc. dar pana in momentul de fata nu am gasit nici o reteta in aceste reviste care sa fie corecta din punct de vedere al informatiilor si, mai ales, nici una care sa fie COMPLETA.

 

Ce inseamna complete? Orice planta, orice fruct, legume, medicament, combinatie, are si efecte adverse. Ceea ce mie imi face bine altuia ii poate face mult rau. Sa dau un exemplu: eu am toleranta zero la usturoi, in orice forma si combinatie. Retete minune am gasit cu duiumul cu usturoi, toate “fara efecte adverse”.

 

De ce scriu despre subiectul asta? Pentru ca astfel de articole cu retete minune nu numai ca sunt mincinoase dar sunt periculoase!

 

Azi m-a flash-uit pe monitor o reteta pentru ten cu scortisoara: “Gomajul cu scortisoara: cum poti avea un ten perfect” – nu neg proprietatile scortisoarei, departe de mine, dar le arat obrazul celor care nu dau informatii complete. Exista oameni (si nu putini) care prezinta intoleranta la scortisoara, exista diferite sortimente de scortisoara, cu proprietati diferite, exista contraindicatii la scortisoara (pentru femeile insarcinate, pentru cei care sufera de boli ale aparatului digestiv, etc). Inchipuiti-va o adolescenta care are cosuri si isi pune o masca cu scortisoara pe fata fara sa o testeze intai… nu sunt putine persoanele care s-au ales cu arsuri ale fetei din cauza scortisoarei.

 

Ca sa nu mai vorbim de extraordinarele si magicele retete de slabit: pastile, prafuri, sucuri, smoothie-uri, combinatii, etc… hai sa fim realisti, NU EXISTA!

-          Slabeste 9 kg in 2 saptamani fara efort, doar cu apa… bullshit! Ti se spune sa bei 2,5 litri de apa pe zi, sa consumi 800!! de calorii si sa faci sport! La acest aport de calorii, combinat cu sport si cu atata apa (pentru unii nu e multa apa, pentru unii da) unu la mana, nu slabesti 9 kg iar daca le slabesti nu este o slabire sanatoasa, doi la mana te poti alege cu o anemie de toata frumusetea.

-          7 kg in 7 zile!!! – un nou medicament 1 comprimat = 1 kg pierdut, se ia un comprimat o data la doua zile… grea matematica in primul rand… in al doilea  rand nu apare niciunde compozitia acestui “supliment”, reactii adverse, etc, NIMIC decat scris mare, cu rosu: fara efecte secundare, fara contraindicatii. Chiar sunt oameni atata de naivi incat sa creada ??? Va spun eu efecte adverse asupra unei fete frumoase si un pic plinute din Timisoara: 26 de ani, planuri de viitor si un colacel pe burtica… a luat prafuri minune pentru slabit. In primul rand ca nu a slabit si in al doilea rand a ajuns in spital cu dureri abdominale. In spital s-a constatat o cangrena la nivelul pancreasului – 70%!!!! Dumnezeu sa o ierte, a murit la 26 de ani pe un pat de spital. Cu un pic de sport si o dieta echilibrata mi-ar mai fi facut si acum manichiura, era manichiurista mea… :(

-          Beti apa cu lamaie ca slabiti – fara efecte adverse! Ba cu efecte adverse: pentru persoanele care sufera de ulcer sau gastrita, de exemplu! Repet, nu neg efectele benefice ale tratamentului dar vreau sa citesc si contraindicatiile.

 

Scriu acest post pentru ca vreau sa trag un semnal de alarma: nu credeti tot ce scrie in revistele pacii… alegeti o literatura de specialitate, o revista specializata pe tratamente naturiste, pe sfaturi, o revista care colaboreaza sau in care scriu medici homeopati… nu dau nume, voi da curand  link-uri si recomandari daca mi se va permite.

 

Tineti minte, sloganul “daca e natural nu are cum sa imi faca rau” e total FALS! Iar daca nici macar nu e natural, cu atat mai mult!

Aveti grija de voi!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen